Social Icons

Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2014

Θρίλερ με τα ψυχοφάρμακα! Θησαυρίζουν οι Φαρμακοβιομηχανίες



Όλοι μας θα έχουμε παρατηρήσει κάτι: Για κάθε αποκλείνουσα ανθρώπινη συμπεριφορά υπάρχει και ένα σύνδρομο.
Ζούμε σε μια κοινωνία με θεό το συμφέρον. Διότι, πώς γίνεται με ένα ψυχοφάρμακο να θεραπεύσεις την ψυχή; Μήπως μας <<μπουκώνουν>> οι ψυχίατροι με φάρμακα, προκειμένου να πλουτίσουν αυτοί και οι φαρμακοβιομηχανίες;
Ο συνταξιούχος ψυχίατρος Μανώλης Ξένος απάντησε σε όλα μας τα ερωτήματα.
Σύμφωνα με τον κ. Ξένο, πρώην μέλος της διεθνούς ψυχιατρικής οργάνωσης και τέως καθηγητή του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, χορηγούνται ψυχοφάρμακα ακόμα και σε παιδιά κάτω του ενός έτους. Οι στατιστικές δείχνουν πως πάνω από το 67% των παιδιών της Ε.Ε παίρνουν ψυχοφάρμακα.
Είμαστε μέσα σε έναν φαύλο κύκλο. Η κοινωνία μας κάνει να πιστέψουμε πως είμαστε ψυχικά άρρωστοι με αποτέλεσμα να πάμε στον γιατρό ο οποίος με σκοπό το κέρδος θα μας συνταγογραφήσει χημικές ουσίες που όχι μόνο δεν θα θεραπεύσουν την ψυχή μας, αλλά θα δημιουργήσουν προβλήματα στον εγκέφαλό μας, με αποτέλεσμα να εξαρτηθούμε από αυτές.
Όπως αναφέρεται στο TIME ο κατάλογος των 10 επικινδυνότερων είναι ο ακόλουθος
10. Desvenlafaxine (Pristiq) – Ένα αντικαταθλιπτικό που επηρεάζει τη σεροτονίνη και τη νοραδρεναλίνη. Αυτό το φάρμακο έχει 7,9 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά στο χρήση, από ότι άλλα φάρμακα.
9. Venlafaxine (Effexor) – Είναι ένα αντικαταθλιπτικό που χρησιμοποιείται για την αγχώδη διαταραχή. Η πιθανότητα να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά είναι 8,3 φορές μεγαλύτερη, από ό,τι άλλα φάρμακα.
8. Fluvoxamine (Luvox) – Ένα φάρμακο επιλεκτικός αναστολέας μη αναστροφής σεροτονίνης (SSRI) με 8,4 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα πρόκλησης βίαιης συμπεριφοράς, από ό,τι άλλα φάρμακα.
7. Triazolam (Halcion) – Είναι μια βενζοδιαζεπίνη για την αϋπνία, με πιθανότητα 8,7 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ό,τι άλλα φάρμακα.
6. Atomoxetine (Strattera) – Ένα φάρμακο για το ADHD με πιθανότητα 9 φορές μεγαλύτερη να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ό,τι άλλα φάρμακα.
5. Mefoquine (Lariam) – Ένα φάρμακο για την ελονοσία με 9,5 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ό,τι άλλα φάρμακα.
4. Amphetamines – Είναι η γενική κατηγορία φαρμάκων που χορηγούνται για την αντιμετώπιση του ADHD με πιθανότητα 9,6 φορές μεγαλύτερη να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ό,τι άλλα φάρμακα.
3. Paroxetine (Paxil) – Ένα αντικαταθλιπτικό τύπου SSRI με πιθανότητα 10,3 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ότι άλλα φάρμακα. Επίσης, συνδέεται με σοβαρά στερητικά συμπτώματα και γενετικές βλάβες.
2. Fluoxetine (Prozac) – Είναι ένα δημοφιλές αντικαταθλιπτικό τύπου SSRI με πιθανότητα 10,9 φορές να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ό,τι άλλα φάρμακα.
1. Varenicline (Chantix) – Είναι ένα αντικαπνιστικό φάρμακο με μια σοκαριστική 18 φορές μεγαλύτερη πιθανότητα να προκαλέσει βίαιη συμπεριφορά, από ό,τι άλλα φάρμακα.      

Tον Ιούλιο, η εφημερίδα Washington Post σημείωνε ότι οι Αμερικανικές επιχειρήσεις αποθησαυρίζουν ποσά-ρεκόρ, συνολικά 1,8 τρις δολάρια, περιμένοντας επενδυτικές ευκαιρίες. Την ίδια στιγμή, καταγραφόταν ότι αριθμός-ρεκόρ παιδιών στην Αμερική λαμβάνουν με συνταγή ψυχιατρικά φάρμακα, ακόμη και σε πολύ τρυφερές ηλικίες.
Τα δύο γεγονότα, υποστηρίζει σε άρθρο της η Σούζαν Ρόζενταλ, Καναδή γιατρός, συγγραφέας και μαχητική σοσιαλίστρια, είναι άρρηκτα συνδεδεμένα. Η τάξη των επιχειρηματιών –γράφει η Ρόζενταλ– έκλεψε τα τρισεκατομμύριά της εκμεταλλευόμενη εργαζόμενους στις Ηνωμένες Πολιτείες και στο εξωτερικό, πληρώνοντας λιγότερο από όσο αξίζει η εργασία τους, απολύοντας χιλιάδες κι αναγκάζοντας τους υπόλοιπους να δουλεύουν πολύ σκληρότερα για πολύ λιγότερα. Και τώρα, κλέβει κι από τα παιδιά τους.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

 
Blogger Templates