Pages

Κυριακή 14 Δεκεμβρίου 2014

Οι Παρενέργειες του αυνανισμού σε άντρες και γυναίκες

Με τον όρο αυνανισμός, αναφερόμαστε στην διέγερση των ιδίων γεννητικών οργάνων με στόχο την πρόκληση οργασμού και αυτοϊκανοποίησης της γενετήσιας ορμής και ηδονής χωρίς συνουσία με άλλο πρόσωπο.
Επίσημη ονομασία του όρου σύμφωνα με την Ορθόδοξη Εκκλησία είναι "η κατά μόνας αμαρτία", θεωρώντας την έτσι σαφώς ως "αμαρτία". Λόγια έκφραση του όρου απαντάται και ως "προσφιλής κατά μόνας διέγερση" ή απασχόληση, (το δεύτερο περισσότερο ειρωνικά) Σύμφωνα με τον ανδρολόγο Σπύρο Μαρίνο, επίτιμο καθηγητή στο Πανεπιστήμιο Αθηνών, ο αυνανισμός μπορεί να προκαλέσει βλάβες στην σωματική και ψυχική υγεία. Έχει αποδειχθεί σε έρευνα του Πανεπιστημίου του Michigan με 10.000 άνδρες και γυναίκες στην Καλιφόρνια της Αμερικής πως οι άνθρωποι που έχουν ως συνήθεια να αυνανίζονται, παρουσιάζουν μεγαλύτερες πιθανότητες για καρκίνο του προστάτη (στους άνδρες) και της μήτρας ή των σαλπίγγων στις γυναίκες. Ακόμα, ο αυνανισμός σε άνδρες, σε τακτά διαστήματα προκαλεί μείωση του σπέρματος και αποκάλυψη της βαλάνου λόγω χαλάρωσης με πιθανότητα μυκητίασης ενώ στις γυναίκες πρόωρη απώλεια των ωαρίων και προκαλεί και εφιάλτες και αναπνευστικά προβλήματα στον ύπνο λόγω χαμηλής πίεσης αν γίνει πριν την κατάκλιση
Οι γυναικολόγοι και ανδρολόγοι προειδοποιούν για μείωση της αυτοϊκανοποίησης και έναρξη σωματικής άσκησης και υγιεινής διατροφής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου